Himlajordyoga

Om Himlajordyoga

Min yogaresa börjar 2013 då jag kliver in på Stockholm kundaliniyoga center och blir trollbunden av kriyas och mantran. Jag inser snabbt att kundaliniyoga är den saknade pusselbiten i mitt liv och jag inkluderar därför yogan i min vardag och blir en mycket mer hel person, jag blir en happy yogini. Eftersom jag vill att världen ska vara full av happy yoginis och yogis utbildar jag mig till yogainstruktör och fördjupar min kunskap och egen upplevelse av yogan.

Jag undervisar i spelandet av harmonium och tar emot elever hemma hos mig i Västertorp, i min lilla shala. Det är en stor glädje att få dela min passion för instrumentet med andra. Varmt välkommen att kontakta mig för mer information om harmoniumlektioner.

Mantra/kirtan lover

Jag har ett särskilt intresse för mantran, ljud och vibrationer och dess effekt på människan. För att fördjupa mig i mantran reste jag 2017 till Indien och studerade Nada yoga, ljudets yoga. Nada yoga är yogan som visar vägen till enhet med allt, samadhi, genom ljud. Mantran är en meditationsteknik och ett verktyg som balanserar kroppen. Genoms röstens vibrationer, tungans stimulering av meridianpunkter i gommen och mantrats betydelse stämmer vi och balanserar vår kropp samtidigt som vi stillar vårt sinne. Ljud är vibrationer. Genom att vibrera (sjunga eller upprepa) ett mantra stimulerar vi vår fysiska och energetiska kropp. Vibrationerna genomströmmar kroppen och har förmågan att cirkulera energi. Mantran och vibrationer aktiverar det jag kallar för kroppens intelligens. När vi till fullo kliver ner i vår kropp, och pausar bruset i sinnet, kan vi låta vibrationerna och energin följa sin egen rytm och rörelsemönster för att öppna och balansera vår energetiska kropp som även kallas för chakrasystemet. När du kommer på mina klasser kommer får du möjlighet att uppleva ljudets effekt på din kropp.

Utbildningar

2015
Kundaliniyoga Teacher Training, Stockholm. 200 timmar, KRI Certifierad Internationell yoga- och meditationsutbildning enligt Yogi Bhajan.

2017
Nada Yoga Teacher Training, Rishikesh, Indien. 200 timmar, certifierad av Yoga Alliance.

2018
Yin yoga Teacher Training, Atmajyoti. 50 timmar

2019
Yin yoga steg 2, inriktning Traditionell kinesisk medicin. 50 timmar.
Yoga nidra med Jenny Wadsten & Melanie Cooper. 30 timmar.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0