Himlajordyoga

Tema Yogamana: Inre transformation – yttre manifestationHösten tema på de första åtta klasserna.

Höstens tema på Yogamana

Jaaa! Nystart på intåg. Jag älskar hösten. Hösten är den period på året där vi åter igen vänder oss inåt och ges möjlighet och tillfälle att reflektera och begrunda det som har varit och det som komma skall. Efter en utåtriktad period i ljuset, som börjar med vårens ankomst i mars, sänker sig lugnet och de mörka kvällarna åter och omfamnar oss alla. De erfarenheter som vi gjort i ljusets härliga energi kan nu integreras och sjunka in i oss. Vi går från elementet eld (solen och ljuset) till det mer grundande elementet jord. Vi landar med båda fötterna på jorden. Vi förankrar oss. Genom huvud och kropp sjunker och filtreras eldens erfarenheter och upplevelser i oss. I höstens lugnare tempo och bärande famn låter vi eldens aspekter komma till ro.

 

Nu ger vi oss tid att fastställa vad vi önskar mer av och vad vi är redo att lämna bakom oss. Det vi med säkerhet vet djupt inom oss vill behöver vi uttrycka för att leva i harmoni med oss själva. Vår inre visshet behöver ges ett yttre uttryck, en form, en gestaltning. Vår inre visshet behöver manifesteras i det yttre.

 

Vi människor utvecklas och förändras varje dag. Allt vi upplever, allt vi ser och erfar, påverkar oss. Processen utveckling går inte i rasande takt men upplevelser ackumuleras och när tiden är mogen för oss som individer tar vi ett kliv i en ny riktning. Oftast bubblar processen utveckling inom oss. På ytan, i våra publika sammanhang, upplevs vi vara sammanhållna och samma person i våra möten med andra. Den stegvisa förändringen börjar dock inom oss, som en tyst viskning eller som en stark brusande flod.

 

En dag har viskningen ersatts av en högre stämma och det är då vi är redo att låta de inre skeendena manifesteras i det yttre. Vi behöver göra en yttre anpassning till vår inre stämma. Inre förändring, eller inre transformation leder till yttre manifestation.

 

Höstens tema de åtta första tillfällena på Yogamana handlar om detta. Vi kommer att göra asanas, pranayama och meditationer som stärker dig i att låta din inre process ta form i det yttre. Kanske har du en längtan efter att äta mer hälsosamt? Då får du verktyg att stå fast vid din längtan och att äta mer hälsosamt. Kanske har du vuxit ifrån ditt nuvarande jobb och vill få verktyg till att hitta en ny inkomstkälla? Kanske vill du bryta vissa mönster som inte tjänar dig längre?

 

Det ska bli ljuvligt att få guida er alla genom dessa övningar. På köpet kommer du uppleva djup avslappning och känslan av lätthet i kroppen. Varmt välkomna till en inre såväl som yttre resa.