Himlajordyoga

Yogamana klass 3 och 4: Skapa plats för hjärtats vägNågra av kärlekens många namn.

 

Vi fortsätter resan inre transformation, yttre manifestation. I blogginlägget Yogamana klass 1 skrev jag att “Närvaro är första steget till att återknyta och återupptäcka vår sanning” vilket sakteligen vill ges en yttre manifestation. Med ökad närvaro i kroppen har vi lättare att komma i kontakt med det som bor i vår kropp; känslorna. Kroppen är bärare av lusten och glädjen. Sorgen och smärtan. Rädslan och kärleken.

 

Inom yogafilosofi brukar vi säga att rädsla är vårt egos viskning medan kärlek är vår själs röst. Rädsla stänger in och begränsar oss i livet medan kärlek skapar en atmosfär där vi vågar expansion. Ordet kärlek kan omskrivas till ord som tillit och förtröstan.

 

Dagens kriya på Yogamana hjälper oss att släppa taget om rädslor som sitter djupt förborgade i vår fysiska och energetiska kropp. Kriyan heter Exercise for relaxation and releasing fear.

 

Kärlek och rädsla bor båda i området runt hjärtchakrat. Kriyan stimulerar bland annat hjärtchakrat och syftar till att öka flödet genom hjärtcenter för att skapa utrymme så att vi vågar tilliten till livet. Vi ska också våga följa vår hjärtas lust och uttrycka det i det fysiska – manifestera din längtan!

 

Meditationen som vi gjorde heter Kirtan kriya. Vill du läsa mer om den har jag skrivit ett tidigare blogginlägg om meditationen, läs det! Musiken vi lyssnade till var med artisten Nirinjan Kaur hämtat från albumet Krtan kriya som finns på Spotify. Versionen vi gjorde var 11 minuter lång. Du kan göra den i 11, 31 eller 62 minuter. Samtliga längder kan du hitta på Spotify med olika artister.

 

Må du lyssna till kärleken och tilliten!

Störst av allt är kärleken